Integrale Veiligheid

Inwoners en bedrijven zijn bewust van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit en weten maatregelen te nemen tegen deze vorm van criminaliteit.

Inwoners en bedrijven zijn bewust van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit en weten maatregelen te nemen tegen deze vorm van criminaliteit.

In januari 2023 is het uitvoeringsplan 'Integrale veiligheid 2023' door het college van Burgemeester en Wethouders vastgesteld. In het kader van het weerbaar maken en de bewustwording op het gebied van digitale veiligheid hebben we de afgelopen periode veel activiteiten opgezet. Er worden in samenwerking met de KBO en de digitale wijkagent voorlichtingsbijeenkomsten gehouden voor senioren met het doel hen weerbaar te maken tegen digitale criminaliteit. Inmiddels zijn in 12 van de 13 kernen van de gemeente bijeenkomsten gehouden. Het project Hackshield is inmiddels gestart. Ca. 300 jongeren in de leeftijd van 8 tot 12 jaar worden opgeleid tot cyberagent.
Bijeenkomsten voor de ondernemers staan gepland in de week van de veiligheid en tijdens de Dag van de Ondernemer (oktober 2023).
Als gemeente zelf willen we leren we van incidenten waar we als gemeente mee te maken hebben.
Mede door deelname aan het expertteam Digitale veiligheid Oost-Brabant en deelname aan het overleg met Ciso's uit de regiogemeenten bereiden wij ons als gemeente voor op de gevolgen van een cyberaanval.

Deze pagina is gebouwd op 05/16/2024 13:26:54 met de export van 05/16/2024 13:08:41